Vi vill inte betala för skräpet!!!

Vi vill inte betala för skräpet!!!

’Tack alla som röstar rött. Fuck Jimmie!’ Det var vad musikern Matilda Årestad skrek från scenen mitt under den TV-sända P3 Guld-galan på lördagkvällen. Hon passade även på att visa ändalykten för publiken.

Annons

Sveriges Radios arrangör tog litet lamt avstånd från uttalandet. Men passade ändå på att gratulera Årestad och hennes gäng till något pris de hade vunnit. På vår bekostnad.

Reaktionerna från Sverigedemokraterna lät förstås inte vänta på sig: ’Lagbrott, hat mot oliktänkande påhejat med musik och applåder’. Det skrev SD:s rättspolitiske talesperson Adam Marttinen. En annan SD-politiker konstaterar att liknande incidenter sker ’gång på gång’ i SR/SVT.

’Vi tar självklart avstånd från det sista uttalandet, men utöver det önskar vi ett stort grattis.’ Detta var SR:s hållning. Jo, avståndstagandet var de ju skyldiga att meddela enligt lagen. Och sedan kunde man flamsa vidare. Och vi betalar dem via skatten.

Och media flinade litet och tyckte att detta vare en bra grej som höjde tittar- och läsvärde. Och vi andra? Var det bara SD-politiker som tyckte illa vara? Nej, knappast. Det flesta oss undrar nog än mer varför vi skall betala för det skräp P3 producerar.

Galor och liknande evenemang är ett bra plattform för politiska ’statements’. Oscarsgalan i USA är ett forum där mer eller mindre genomtänkta yttranden ofta fälls. Men den finansieras inte av USA:s skattebetalare.

Visst, man kan fråga sig om det är värt att älta detta. Skall man ge en samling ohyfsade snorungar mer publicitet än de förtjänar? Nej, kanske inte. Men vänd på det: Hade SR hanterat det lika lättvindigt om någon skrikit ’fuck Stefan’ eller ’fuck Jonas’ på ett skattebetalt spektakel under bästa sändningstid?

Nej, sannolikt inte. Och med all rätt. Men SD kan man ge sig på hur som helst. Gång på gång. Och vi betalar. Så låt oss en gång för alla konstatera: Detta är smörja. Det är definitivt inte bara SD-politiker som blir förbannade. Lägg ned P3! Det är skräp!

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!