Wallström får nytt toppjobb – för skattemedel

Wallström får nytt toppjobb – för skattemedel

En av Sveriges genom tiderna sämsta utrikesministrar får nytt toppjobb i FN. Eller som hon formulerar sig i en NWT-intervju: Hon skall ’ta på sig ett uppdrag åt FN:s generalsekreterare’. Gissa vem som betalar även denna gång…

Annons

Jodå, FN är en organisation som finansieras av sina medlemmar. Särskilt Sverige. För svenska regeringar gillar att lägga våra skattepengar på en massa verkningslösa projekt i FN och på andra håll.

Wallström skall ingå i en rådgivande grupp till FN:s generalsekreterare António Guterres. Inriktningen i gruppen kommer att vara nedrustningsfrågor och kärnvapen. Jaha, tjenare! Det låter ju jättebra, men har väl inte blivit så mycket resultat hittills.

Den tidigare S-utrikesministern avgick i höstas och skulle då få tid att umgås mer med familjen och barnbarnen, berättade hon. Eftersom hon dessutom hade en rätt fin pension på runt 100.000 kronor i månaden, hade hon ju också råd att njuta. Men det berättade hon däremot inte.

En socialdemokrat som vid det här laget borde ha blivit miljonär flera gånger om bara genom att spara och förvalta sina årliga miljonintäkter (gissa vem som betalade dem…) smäller förstås inte så högt i Rörelsen. Där man gärna talar om ’de sämst ställda’.

Jo, ’de sämst ställda’ är våra fattigpensionärer. Som ofta får nöja sig med en bråkdel av det som skattefinansierat frälse som Margot Wallström drar in.

Men mycket vill ha mer, som det heter. Nu verkar Wallström ha tröttnat på familj och barnbarn. Och Sverige måste väl njuta frukterna av sin tid nyligen i FN:s säkerhetsråd, som vi lyckades få genom otaliga besök hos bland annat islamistiska diktaturer i Mellanöstern.

Gissa vem som betalade de resorna!

Annons

Och nej, vi menar förstås inte att Sverige borde lämna FN. Det är en viktig organisation som har stor internationell betydelse, även om den är korrupt på många sätt. Men vi begriper inte varför en medioker politruk som Wallström skall berika sig på den. Hon lär inte tillföra mer där än någon annanstans.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!