Grönsakssoppor med vin till

Grönsakssoppor med vin till

Nu börjar jaktsäsongen avta och andra säsonger tar vid. Så småningom skall vi testa sparris och vin och en massa annat. Men vi tänkte tipsa litet om lättare, enklare rätter och dito viner. Livet är ju inte bara viltfilet och Baroloviner…

En god och mustig broccolisoppa gjorde vi härom dagen. Nyttigt och slim-line efter helgerna. Men mättande. Och ett gott, vitt vin gör måltiden till en upplevelse. Kanske något från franska Côtes du Rhône. Det behöver inte vara så dyrt.

Dagen därpå åt vi en kraftfull morotssoppa. Inte alldeles slim-line, kanske. En hel del grädde i och vin. Viognier kändes utmärkt till. Både blandad i soppan och i glaset.

Litet oväntat passade faktiskt också ett gott rödvin från italienska Toscana riktigt bra till.

Det finns mycket intressanta kombinationer man kan prova. Glöm inte bort, att det är din egen gom som avgör vad som smakar bra eller dåligt. Men det är förstås ofta klokt att inte bryta av för mycket från tumreglerna…

Och varken mat eller vin behöver kosta en förmögenhet för att göra en god måltid!

God sopp- och vinhelg!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!