Men varför förvarnar polisen ett tillslag?!

Men varför förvarnar polisen ett tillslag?!

Polisen går kräftgång vad det gäller att bekämpa den utbredda grova kriminalitet vi snabbt har sett växa fram i vårt land. Runt 20.000 poliser har den otacksamma uppgiften att med begränsade medel och bakbindande lagstiftning försöka hålla ordning i Sverige.

Vi betalar skatt för detta. Ordning och säkerhet är samhällets basfunktion. Det första och sista vi skall kräva av samhällsfunktionerna. Och det fungerar väl överlag sådär, om vi skall vara ärliga…

Men så ett tu tre kraftsamlar polisen och gör en stor insats – denna gång i ett av Sveriges mest belastade områden. Under den gångna veckan har man gjort tillslag i Malmö tillsammans med kronofogden och tullen. Runt 200 poliser skall ha varit involverade.

Resultatet blev detta, enligt polisen:

729 genomsökta fastigheter och trappor.
2.000 kontrollerade fordon.
Tolv frihetsberövade, varav en har anhållits.
39 vapen.
Ett kilo sprängdeg.
En större mängd ammunition.
Nio beslagspunkter narkotika.

67.200 kronor i beslagtagna kontanter.
41 upprättade polisanmälningar.
Tre fordon utmätta av Kronofogden.

Polisen skall ha slagit ut två grupperingar, vilka misstänks ha tillverkat sprängladdningar på beställning åt kriminella.

Och sist men inte minst: Polisen delade ut 5.000 flygblad…

Men varför då?! Har man förvarnat brottslingarna?!  Vad är då poängen med att göra tillslag om man först aviserar sin ankomst…?! Det är något som inte stämmer här. Polisen borde ha plockat in fler brottslingar och – med tanke på insatsen – gjort större beslag.

Men hur somhelst: Buset som haffades är väl snart ute igen och kan fortsätta sin kriminella verksamhet. Våra lagar är totalt tandlösa och gör även den mest effektiva polisinsats mer eller mindre verkningslös. Och vi fortsätter snällt att betala skatt utan att få något levererat…

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!