Klart Trump skulle frias – vad hade ni inbillat er?!

Klart Trump skulle frias – vad hade ni inbillat er?!

Var och varannan dag har svenska mainstream-media – inte minst den skattefinansierade – tjatat om riksrätten mot USA:s president Trump. Man har byggt upp en enorm dramaturgi. Trots att alla, som kan räkna, på förhand kunde lista ut att Trump aldrig skulle bli fälld.

Nej, just det, aldrig fälld. Senaten avgjorde – och den domineras av republikanerna. De röstade – med något undantag – för Trump. Naturligtvis. Inget konstigt med det.

Dessutom finns det goda chanser för Donald Trump att bli omvald. Vilka teorier och kvasianalyser SVT/SR, DN eller andra media uppe i det blå än sedan lägger fram. Den amerikanska ekonomin går bra. Sådant brukar spela roll. Trump levererar det han lovar. Sådant brukar vara avgörande.

Dessutom bär sig demokraterna märkligt åt och talmannens (talkvinnans) tilltag att riva sönder Trumps tal trotsar det mesta som vi hittills har sett av förakt för demokratin. Pelosi bar sig åt som en trotsig barnunge som inte fått sin vilja igenom. Ynkligt!

Det finns en hel del att säga om republikanerna och om Trump. Positivt och negativt. Det finns ingen anledning att falla in i vare sig svenska medias ständiga kritik, ej heller i någon okritisk hyllningskör. Men man måste vara rättvis.

Och demokraternas situation ser väldigt dyster ut. De lyckas inte få fram en presidentkandidat som håller måttet och de klarar inte av att räkna röster rätt. De framstår på ren och skär gammal hederlig militärsvenska som ett riktigt ’härke’.

USA skulle nog må bra av en period till av republikanskt styre. Det har gått långt bättre hittills än vad de kraxande olyckskorparna har tjatat om i fyra år.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!