Senaten har friat Donald Trump – frias på alla punkter i riksåtalet

Senaten har friat Donald Trump – frias på alla punkter i riksåtalet

Senaten röstade som väntat för ett frikännande av president Donald Trump. Demokraternas riksrättsåtal mot Donald Trump faller därmed. Åtalspunkterna gällde maktmissbruk och för att ha hindrat kongressens arbete. Det rapporterar flera medier.

En enda republikansk senator röstade för att fälla Trump, och det var Mitt Romney. Romney gick därmed emot sitt parti när han röstade för en fällning på åtalspunkten om maktmissbruk. Donald Trumps son, Donald Trump Jr, kräver nu att Romney uteslut från partiet:
”Mitt Romney är bitter för alltid över att han aldrig kommer att bli president. Han var för svag för att slå Demokraterna så han bestämde sig för att gå med dem”, skriver Donald Trump Jr på Twitter.

I övrigt röstade 52 republikaner för ett friande och de 47 demokratiska senatorerna för ett fällande gällande maktmissbruk. På den andra punkten om förhindrande av kongressens arbete blev siffran 53–47 till fördel för Trump.

Andreas Swedberg

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!