Ett riktigt skruvat samhälle

Ett riktigt skruvat samhälle

Lantbrukarna är ryggraden i vår ekonomi. Utan överskott i jordbruket finns det inte utrymme för andra verksamheter. Utan jordbruket överlever vi inte. Maten tar slut. Så enkelt är det.

Annons

Men detta begriper inte många i dagens skruvade samhälle. Värst är aktivisterna som ger sig på lantbrukarna för deras djurhållning. Trots att svensk djurhållning – för djurens egen skull – är genomreglerad och sköts mycket väl.

Nu skriver Sydsvenskan om barn till skånska bönder, som har tröttnat på att få stå till svars i klassrummet eller utsättas för trakasserier. Med det nybildade nätverket LRF Kickers vill de hjälpa varandra.

’Här har man någon att prata med, och alla förstår allt inom lantbruk, om produktionen och djuren.’ Det säger 12-årige Anton Persson, en av initiativtagarna.

Vi lever i ett land där några få procent lantbrukare tas för givna och förutsätts producera mat till oss andra. Ett land, där aktivister attackerar bondgårdar och trakasserar hårt arbetande företagare som sliter för att vi andra skall kunna köpa den mat vi behöver.

Sverige har blivit ett skruvat samhälle, där aktivister har tagit över. Där man lär sig att köttkonsumtion är skadlig. Där man på allvar tror att vi överlever på gräs och grönsaker.

Respekten för det levande är viktig och våra husdjur skall behandlas väl. Erfarenheten säger dock att svenska bönder ligger i framkant och de skall högaktas för detta – inte skymfas och attackeras.

Slutar lantbruket att fungera och leverera, jagar vi iväg bönderna, bebygger vi Sveriges åkerjord – ja, då har vi snart inget att äta. Så enkelt är det. Välj själv!

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!