SIDA slarvade bort en kvarts miljard

SIDA slarvade bort en kvarts miljard

Den svenska biståndsorganisationen SIDA ifrågasätts numera allt oftare. Inte sällan på goda grunder. Nu har organisationen skickat iväg 250 miljoner svenska skattepengar till ett projekt i Kenya. Utan någon kontroll, som det verkar. TV4 berättar om detta.

Pengarna betalades ut till en kenyansk myndighet som skulle vidarebefordra hjälpen till de fattiga människor, som hade drabbats av torka och svält. Men flödet ströps. Och en revision visar, att der inte går att se hur upp till en miljard i biståndspengar har använts.

SIDA har, visar det sig, tecknat ett avtal där man för egen del frånskriver sig rätten att granska hur pengarna används. Man vill heller inte svara på journalisternas frågor och skyller på FN, som, enligt SIDA, har handlagt projektet.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!