Vad är det som är fel hos moderaterna i Kalmar län?!

Vad är det som är fel hos moderaterna i Kalmar län?!

Förre kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M) i Västervik lär vara på väg till riksdagen. Han blir ersättare för partikollegan Jan R Andersson, som – sägs det – går på pappaledighet. Men Hjalmarsson har ett belastat förflutet och borde inte skickas till riksdagen. Moderaterna kan nog hitta en bättre kandidat!

Hjalmarsson fick för ett år sedan strafföreläggande på 42.000 kronor. Han hade manipulerat och förvanskat offentliga handlingar med hjälp av TipEx. Det handlade om dokument kopplade till affärer med musikmiljardären och Västerviksonen Björn Ulvaeus, när denne ville köpa en fastighet med toppläge i kommunen.

Affären skärskådades i TV-programmet Uppdrag Granskning, som också passade på att kika på ett annat av Hjalmarssons projekt: Satsningen på en flygplats, som tidigt förutspåddes bli bortkastade pengar i storleksordningen 10-15 miljoner. Idag har ännu inget gjorts för dessa pengar.

Avslöjandet om Harald Hjalmarssons turer skedde i samband med att nomineringarna till kandidatlistorna inför valet 2018 gjordes. Trots detta valde Moderaterna att placera Hjalmarsson på andra plats på riksdagslistan, efter Jan R Andersson, som dock blev Kalmar Läns ende moderate riksdagsman.

Men i vår skall tydligen Andersson vara pappaledig och i så fall hoppar Hjalmarsson in. Bättre representation kunde man faktiskt önska Smålandsmoderaterna.

Harald Hjalmarsson lyckades av någon anledning klamra sig fast vid sina politiska uppdrag under tiden han utreddes och sedan fick ett strafföreläggande. Det i sig strider mot den kandidatförsäkran alla förtroendevalda skall ha skrivit under. Ett brott kopplat till den politiska gärningen borde dessutom vara extra allvarligt.

Moderaterna i Kalmar Län borde ta sig en funderare över hur det kunde bli så här. Det är knappast något som långsiktigt gynnar partiet och det ställer till det för alla, som faktiskt ser detta parti som en framskjuten post och förkämpe för lag och ordning och korrekt politiskt uppträdande!

Det verkar vara något som inte är som det skall i Västervik och Kalmar län…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!