’Varför skall asylsökande fållas in i ett religiöst studieförbund?’

’Varför skall asylsökande fållas in i ett religiöst studieförbund?’

Terrorforskaren Magnus Ranstorp skriver på Facebook, apropå att kontroversiella Ibn Rushd blir en del av svenskundervisningen för asylsökande. Han ifrågasätter där det islamistiska studieförbundets roll vid asylhanteringen.

Annons

NB Nyhetsbyrån skrev om islamistiska Ibn Rushd igår.

”Varför ska asylsökande som ska lära sig svenska fållas in i ett religiöst studieförbund – Ibn Rushd – som Professor Erik Amnå i sin utredning benämner har en ’tolkningstradition med ideologisk anknytning till Muslimska brödraskapet’.”

Ranstorp hänvisar bl a till Amnås artikel om Ibn Rushd: https://www.dn.se/debatt/studieförbundet-ibn-rushd-har-idemassiga-svagheter/

Ranstorp fortsätter: ”Först får Ibn Rushd 27 miljoner i bidrag från Folkbildningsrådet. Sen ett antal miljoner från olika kommuner. Nu toppas det med ytterligare skattemedel från Länsstyrelserna. Mer tillgång till samordningsnummer (som ger fler ’unika deltagare’ som i sin tur ger berättigande till mer statsbidrag framöver).”

Terrorforskaren avslutar: ”Folkbildningsrådet är ingen myndighet. Därför finns det begränsad insyn enligt offentlighetsprincipen kring studiecirklarna. Alla dessa frågetecken hade rättats ut om man fogat in Folkbildningsrådet i en statlig myndighet. Så är det inte idag…”

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!