Skattebetalda skurkar och aktivister motarbetar demokratiska beslut

Skattebetalda skurkar och aktivister motarbetar demokratiska beslut

Våra skattepengar göder olika aktivistgrupper, som ägnar sig åt att bryta ned samhället och motverka demokratiska beslut. Förslagna aktivister har kommit på bra sätt att tjäna pengar med hjälp av andra aktivister, som redan sitter i maktens korridorer.

Annons

Våra skattepengar betalas ut till kreti och pleti – antingen som en form av missriktat samhällsstöd baserat på ren okunskap eller naivitet. Eller som en form av aktivitetsstöd för att motverka exempelvis lagliga delar av vårt näringsliv.

Vi göder mängder av grupper med skattepengar.

Igår kunde vi här på NB Nyhetsbyrån läsa om ett par skojare inom Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, som hade ägnat sig åt att lyfta bidrag till tusentals falska studiecirklar. https://nyhetsbyran.org/2020/02/11/nykterhetsrorelsen-bluffade-till-sig-skattemedel-for-att-kopa-droger/

En lukrativ sysselsättning, tydligen, eftersom skurkarna kunde köpa såväl resor som mängder av droger för pengarna.

Folkbildningsrådet, som har myndighetsuppdraget att dela ut pengar till studieförbund, var förstås helt ovetande. De hade ingen koll alls – trots att de enligt uppdraget skall ha just koll…

Och inom Nykterhetsrörelsen bildningsverksamhet begrep namn naturligtvis inte alls hur detta svindleri hade kunnat uppstå…

Det är väl ödets ironi, att just de skattepengar som gick till nykteristernas kärnorganisation användes till droger. Men det är inte första gången bedragare har lurat till sig skattemedel. Vi har sett flera uppmärksammade fall – inte minst i obskyra religiösa sammanhang.

Annons

Framför allt handlar det om islamister som under täckmantel av studieförbund – eller något annat typiskt svenskt folkrörelseaktigt – sysslar med samhällsomstörtande verksamhet, bjuder in hatpredikanter och lever gott på våra skattepengar.

Vi har andra exempel, inte minst aktivitetsgrupper som lyfter skattemedel för att ägna sig åt att sabotera för lukrativa, skattebetalande företag på snus- och tobaksområdet, motarbetade av en skattefinansierad antitobakslobby.

Eller inom spelbranschen, där staten själv skär guld men gärna moraliserar gentemot andra aktörer på området.

För att sedan inte tala om alkoholområdet, där nykteristorganisationer ständigt motarbetar inte minst lokala bryggerier, som ger arbetstillfällen ute i landsorten och betalar in bra skattepengar.

Inom nykterhetsrörelsen har också en del islamister funnit en plattform. Miljöpartisten och islamisten Mehmet Kaplan satt länge högt upp i IOGT-NTO:s ledning.

Denna nedbrytande aktivism får fortgå med myndigheternas goda minne, trots att det handlar om lönsamma företag med en stor marknad, som betalar skatt och ger arbete till många människor.

Det var nog inte detta som var syftet, när man beslöt att allokera våra skattepengar till ’bildning’ och folkrörelser. Vi har numera en uppsjö av aktivistorganisationer som i ohelig allians med myndigheter och vissa delar av politiken motarbetar demokratiska beslut och lagliga verksamheter.

Allt finansierat av våra skattemedel!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!