Tillslag mot en loppmarknad i Malmö – Guld, kontanter och telefoner utmättes

Tillslag mot en loppmarknad i Malmö – Guld, kontanter och telefoner utmättes

Polisen och andra myndigheter har genomfört en razzia mot en loppmarknad i Malmö i höstas. Bland annat utmättes guld, kontanter och telefoner för 150 000 kronor vid tillslaget. Det skriver Aftonbladet.

Annons

– Det har varit problem på den här platsen under många års tid. Vi gjorde en gemensam tillsyn i höstas och nu ville vi följa upp det. Det är en del av ett långsiktigt arbete för ett tryggare Malmö, säger områdespolis Johannes Dontsios om razzian i Malmö.

Två anmälningar gjordes om brott mot lagen av handel med vissa receptfria läkemedel. Dessutom startade miljöförvaltningen hela 16 utredningar mot handlare som bland annat sålt felmärkt smink, elektronik och kemiska produkter.

Johannes Dontsios berättar att insatsen var en del i arbetet mot de parallella, ofta illegala, samhällsstrukturerna i Malmö och efter tillslaget har man sett en positiv trend.

– Det är en lång process, men sakta hoppas vi att det blir bättre. Det är ganska många handlare som har registrerat sig efter senaste tillsynen, säger han.

I Göteborg har områdespolisen också jobbat mot liknande problem och har gjort flera tillslag, bland annat mot Kvibergs marknad där man åtalat tio personer för häleri sedan stöldgods sålts på marknaden. Flera av dem dömdes senare.

– Vi har haft problem där under årens lopp. Då och då kommer vi över stöldgods, som kan vara svårt att härleda. Dessutom kan konkurrensen snedvridas när vissa handlare säljer varor under inköpspris, säger Marcus Ekvall, operativ samordnare för lokalpolisen i nordöstra Göteborg.

Andreas Swedberg

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!