Våra barn rånas och förnedras – regeringen jagar nya skatter

Våra barn rånas och förnedras – regeringen jagar nya skatter

Våra gamla får ingen plats i åldringsvården. Pensionerna räcker inte. Akutmottagningarna är överfulla. Våra barn rånas och förnedras av ligistgäng som vill visa sin makt. Och regeringen jagar skatter och försöker pressa oss på ännu mer pengar.

Annons

Den 1 mars kommer plastpåseskatten. En rent fiskal åtgärd för att få in pengar till staten, även om den sägs ha med miljön att göra. Ett invecklat regelverk kommer sedan att avgöra hur många plastpåsar vi skattefritt har rätt att föra in från EU. Det lär vara 40 stycken. Bingo!

På senare tid har vi alla fått upp ögonen för ungdomsrånen. De har mer än fördubblats sedan 2015. Det visar BRÅ:s siffror. De har också blivit betydligt råare. Unga män rånas och förnedras sedan. Kallas ’svennejävel’, ’morsknullare’ och allt möjligt vidrigt.

Och gänget avslutar med att spotta på offret eller urinera honom (ofta är det en han) i munnen.

Mikael Damberg intervjuades om rånen och svamlade mest omkring. Tillslut talade han om att det handlade om vilsna unga rånare, som kände frustration över att inte tillhöra samhället. Jaha?

Stefan Löfven fick frågan härom dagen och kallade rånarna ’fullständigt omoraliska’. OK…

Men varken inrikesminister Damberg eller statsminister Löfven verkade benägna att ta i med hårdhandskarna. Vad tänker de göra? Konkret?

Mellan raderna kryper det fram att det handlar om unga ligister med invandrarbakgrund. Och offren är svenska tonårspojkar. Det kan se annorlunda ut, men generellt verkar det vara bilden. Ingen vågar säga det, men det ser ut så. Alla vet det.

Annons

Detta är just nu den stora frågan och detta kommer att bli en valfråga. Garanterat. Det är våra barn det handlar om. Vi har rätt vaga begrepp om vad den avskaffade värnskatten innebär. Vi ger blanka fasen i plastpåseskatten. Men våra barn och våra gamla bryr vi oss om.

Men regeringen gör inget och Dambergs och Löfvens halvkvädna visor är till ingen nytta. De leder ingenstans. Vi har inte ens sett en plan för hur Löfven och hans ministär skall ta tillbaka Sverige från brottslingarna. Ta tillbaka det Sverige där ett par hundratusen människor flyter omkring och ingen riktigt vet var de finns.

Ungdomsrånen kommer att öka. Och de kommer att bli råare. Och ingenting kommer ändå att göras. Annat möjligen än att Löfven beskärmar sig över brottslingarnas ’moral’.

’Moral’? Detta handlar om en soldatesk som ger sig på oskyddade offer. Det är så kringströvande soldater har gjort i krig i alla år. Och detta krig trappas nu upp i Sverige.

Men Annie Lööf är nöjd och stolt över att få sitta tillsammans med regeringen och peta i petitesser. Och regeringen gör vad den kan för att fortsätta att mjölka oss och använda skattepengarna till… Ja, vaddå?

Allt medan våra gamla far illa och våra barn utsätts för råa övergrepp. Och gängen flinar åt vår ’moral’ och fortsätter utnyttja och råna oss. Ger fingret åt vårt samhälle. Och jagar iväg oss från de delar av Sverige vi tycks ha givit upp.

Och regeringen Löfven har diskonterat de där skurkarna för länge sedan. Annars hade de inte tillåtits breda ut sig.

Men detta blir en valfråga. Och valet närmar sig.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!