Löfvens dumheter – vänstern skyller alltid på andra!

Löfvens dumheter – vänstern skyller alltid på andra!

Löfven skyller droghandeln och gängkriminaliteten på ungarna i Djursholm och ungdomsrånarna på Alliansens skattesänkningar. Kommunisten Linda Snecker och andra av hennes partigängare skyller på ’utanförskap’ och fattigdom. Man baxnar. Vänstern skall alltid skylla ifrån sig på någon annan. 

På allvar: Skulle fler ungdomsgårdar förhindra unga ligister att råna och förnedra andra unga – företrädesvis svenska tonårspojkar? Och skall vi betala för det? Om rånen handlar om sysslolöshet och frustration, är det bättre att sätta ligisterna i arbete.

Men vi har vant oss vid att vänstern alltid skall skyla över sina misstag och lägga skulden på någon annan. Men så här är det: Alla har ansvar för sina egna handlingar. Fattig som rik. Alla vet att stöld är fel och att man inte skall pinka på folk. Det krävs inga ungdomsgårdar för det.

En gång i tiden fanns det så kallade arbetsstugor i städerna. Bilden är från Adolf Fredriks arbetsstuga i Stockholm 1904 och tillhör Stadsmuseum. Stugan öppnades 1887 för att ta hand om barn i åldern 7-13 år, som bodde i staden och behövde en fritidssysselsättning. De fick lära sig spånflätning, snickeri, skomakeri och andra hantverk.

Barnen fick lära sig att arbeta hårt vid sidan om skolgången och de fick middag och kvällsmat. Arbetsstugorna hade ett samarbete med folkskolan och de finansierades ofta av förmögna privatpersoner med intresse för människor och utan privat vinstintresse.

Storstadsbarnen fick tidigt en känsla för hantverket. De slet nog ofta hårt och allt var säkert inte frid och fröjd, men det var så vi upprätthöll arbetsmoralen i vårt land och lade grunden till det svenska välståndet.

Man arbetade – från barndomen och upp i åren. Vi skapade en välfärd som vänsterpolitikerna numera delar ut till höger och vänster utan krav på motprestation. Men de stackare som slet ihop pengarna, de får klara sig bäst de kan. Välståndet slösas bort på folk som aldrig har gjort ett handtag för Sverige.

Och ligisterna lär sig, att de enkelt får pengar – våra pengar – genom generösa bidrag. För ingen skall påstå att skurkarna i ungdomsgängen behöver svälta eller lida materiell nöd.

Och som tack för bidraget sprider de sina unkna värderingar, själ ännu mer från våra barn, spottar på dem och urinerar dem i munnen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!