Bara ett fult (s)ätt att få publicitet?

Bara ett fult (s)ätt att få publicitet?

På måndagen berättade polisen, att attacken på kommunalrådet Marie Pettersson (S) i Älvkarleby skedde vid en husvagn på en camping och att man inte såg politiska motiv bakom bråket. Men vem attackerade egentligen vem?

Annons

Ett bråk inträffade på lördagkvällen och det gjorde, att Marie Pettersson (S), kommunalråd i Älvkarleby kommun, nu ifrågasätter sitt politiska engagemang.

I ett inlägg på Facebook, som publicerades natten mot söndag, uppgav Pettersson, att politiska motiv låg bakom. Detta förnekade polisen alltså under måndagen.

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad skrev i söndags på Socialdemokraternas Facebooksida, att när hot och våld ”sker mot politiskt förtroendevalda är det dessutom ett klart hot mot vår demokrati”. Inrikesminister Damberg var inne på samma linje.

Jo, så är det ju. Våld och hot är alltid förkastligt. I synnerhet om det har etniska eller politiska förtecken. Men nu verkar det ju inte vara så. Och Socialdemokraterna har sedan varit rätt tysta. Pettersson själv skriver inget mer och vägrar att svara på frågor från media.

Aftonbladet skrev på tisdagkvällen, att den utpekade mannen, som alltså skall ha gjort den politiska attacken mot Marie Pettersson, förnekar allt.

Mannen hävdar, att man drack alkohol i husvagnen och att det var han som blev attackerad, när han sade sig ogilla Socialdemokraterna. Att han skulle ha slagit det S-märkta kommunalrådet tillbakavisar han. ”Antagligen ramlade hon omkull själv.” Det säger mannen.

När SD-ledaren Jimmie Åkesson ”tårtades” av en politisk motståndare 2013, spekulerade man friskt kring att detta skulle passa SD som handen i handsken, att ”offerkoftan” var på – och så vidare. Högtravande S-kommentarer om faran med politiskt betingade angrepp var få.

Annons

Utan att vi på något sätt vill föregå den pågående polisutredningen i ärendet, tror vi ändå, att S har huggit tag i ett halmstrå och försökt göra en politisk poäng av detta. Partiet är desperat och behöver faktiskt en ”offerkofta”. I värsta fall har dessutom deras kommunalråd i Älvkarleby ljugit för polisen.

Hela historien känns riktigt skum. Kanske ett urartat fyllebråk en lördagkväll, som man vill göra politiska poänger på? Men vad vet väl vi?! Annat än att man skall vara försiktig med alkoholen…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!