Göteborgs största moské: Kvinnan får inte neka mannen sex

Göteborgs största moské: Kvinnan får inte neka mannen sex

I Göteborgs största moské, byggd 2011 med pengar från Saudiarabien och rätt snart en kontroversiell inrättning, informerar man om, att kvinnan inte får neka mannen sex och hon får heller inte gå ut utan hans tillstånd. Det rapporterar TV4.

Annons

Man slussar besökare till sajten ”New Muslim Guide” för att berätta för församlingen hur den skall förhålla sig.

På ett ställe står: ”En muslimsk kvinna ska vara lyhörd för sin makes sexuella behov”. Och vidare: ”Om hon avvisar hans legitima sexuella närmanden begår hon en synd”.

På ett annat ställe skriver man: ”En av den äkta mannens rättigheter är att hon inte får lämna hemmet utan hans tillåtelse”.

En företrädare för muslimska feminister beklagar att de konservativa islamiska krafterna får sätta agendan.

När företrädare för moskén för frågor kring informationssajten, som de hänvisar till, hävdar de att de inte står bakom allt och att de skall se över texten.

Men redan 2012 kritiserades Göteborgsmoskén i ”Uppdrag granskning”, då det visade sig att flertalet imamer förde ut en helt annan (betydligt mer konservativ) kvinnosyn än den de redovisade officiellt.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp menar, att det är anmärkningsvärt att man länkar till informationssajter med den här typen av ”förkastliga” värderingar.

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!