Vad skall vi med svenska kyrkan till när den närmar sig islam?

Vad skall vi med svenska kyrkan till när den närmar sig islam?

Är Svenska kyrkan för vänster? Israelfientlig? Islamvänlig? För tyst när kristna runt om i världen förföljs? Svaret på dessa frågor är nej, enligt ärkebiskopen. Inte helt oväntat… Vi skulle dock vilja lägga till frågan: Är Svenska kyrkan ens kristen?

Annons

Att Antje Jackelén inte tycker att kyrkan är FÖR vänster eller FÖR Israelfientlig eller FÖR tyst när kristna far illa runt Jorden är väl bara en logisk följd av den undfallenhet mot islam som Jackelén och hennes gäng av vänstermänniskor visar upp.

”Vi kommer att kritisera extremism (observera tempus!) men vi kommer inte att vara en front mot islam.” Det säger ärkebiskopen i en intervju med HD och Sydsvenskan.

Och Jackelén predikar vidare att vi lever i en ”tid av utmaningar”: Polarisering, patriarkatet, populism, protektionism och postsanning.

Där har vi Svenska kyrkans statement, alltså. Rena vänsterdravlet. Och var säkra på att hon inte avser det islamistiska patriarkatet…

Svenska kyrkan är självdestruktiv i och med sin oförmåga att vårda de kristna och judiska vännerna, samtidigt som man fullkomligt urskiljningslöst drar alla muslimer – moderata, sekulära och islamistiska – över en kam. Alla skall ha rätt till religionsfrihet.

Den som inte kritiklöst accepterar Jackelén och hennes biskopar och deras flirt med vänstern och islamisterna åker ut.

Vi talade härom veckan med en äldre kvinnlig präst, ingen utpräglad vänstermänniska, men hon höll på att sätta lunchen i halsen, himlade med ögonen och knackade sig i huvudet i det hon insinuerade, att vi var helt fel ute, när vi ifrågasatte att islamister skall få utnyttja Svenska kyrkan som mötesplats.

Annons

”Det är ju samma Gud”, förkunnade prästen indignerat med darr på stämman. Jo, tjenare…

Det är en liten vänsterelit som styr vad Svenska kyrkan skall vara och göra. Den styr och ställer efter eget huvud och de flesta människor som är medlemmar har mycket litet begrepp om vad den sysslar med. Samtidigt plockar eliten i toppen in sina egna vänstermänniskor.

Svenska kyrkan är viktig. Den är en stor kommunikationsplattform. Det upptäckte vänstern tidigt och de mer konservativa checkade ut. Dumt nog. Nu verkar organisationen vara totalt förtappad till marxisterna.

Svenska kyrkans ambivalens kring hur man skall förhålla sig till islamistiska organisationer som Muslimska brödraskapet i Sverige och deras associerade är djupt beklagligt. Man talar om att vi ju har ”samme Gud”. Det må vara hänt. Men det är trots allt uttolkningen som spelar roll.

Klarar inte Svenska kyrkan av att vara tydligt kristen, klarar man inte av att skilja en moderat muslim från en islamist, kan man lika gärna lägga ned institutionen. Tyvärr verkar de konservativa ha givit upp. Det kan vara för sent att ta tillbaka den kristna Svenska kyrkan. Det är synd att man lät vänsterns ta över även här.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!