Vi slänger ut dem vi behöver – men behåller de kriminella…

Vi slänger ut dem vi behöver – men behåller de kriminella…

Han har bott tio år i Sverige, är utbildad på KTH och har arbete som ingenjör vid Scania. Nu vill Migrationsverket att 32-årige Pak Wing Leung lämnar landet. Anledningen är en miss av Migrationsverket, som han nu får betala för.

Annons

”Jag har gjort allt rätt, jag arbetar och betalar skatt”, säger Pak Wing Leung, som är född i brittiska Hong Kong och hade kunnat räknas som EU-medborgare när han kom till Sverige 2010. DI skriver om hans fall, som är ett av de mer obegripliga i den migrationshärva vi har i Sverige.

Samtidigt som vi inte tycker oss kunna utvisa brottslingar och potentiella terrorister, skall vi alltså slänga ut människor som bygger på Sverige och som vi har nytta av… Det känns helt absurt och självdestruktivt.

Migrationsverket meddelade 2010 Pak Wing Leung att han bara behövde registrera sig hos Migrationsverket, när han anlände till Sverige för att få uppehållsrätt som EU-medborgare. Han hade brittiskt pass. Inga andra krav ställdes. I mars 2011 fick Pak Wing Leung sedan även uppehållsrätt som EU-medborgare.

Efter fyra år av studier och arbete i Stockholm ansökte han om permanent uppehållstillstånd 2015. I juni 2017 kom beskedet: Migrationsverket hade ändrat sig. Han skulle lämna landet inom fyra veckor, eftersom han hade bott i Sverige illegalt.

Han gick då till domstol och domstolen gav honom rätt. Men nu har Migrationsverket alltså på nytt beslutat att han skall ut.

Vilken bisarr cirkus!

Regeringen och stödpartierna Centerpartiet och Liberalerna har i JÖK:en lovat att hejda kompetensutvisningarna senast 2021, men den utredning som skulle ha startats 2019 kommer igång först i år. I bästa fall.

Annons

Vänsterpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna har kommit överens om skarpare direktiv till utredningen, som skall stoppa kompetensutvisningarna. Men fram tills dess att reglerna är satta, utvisas alltså personer på grund av administrativa misstag och brister.

Människor vi definivt behöver i Sverige. Människor som är laglydiga och bygger på vårt land.

Samtidigt fortsätter rånare och våldsverkare, som borde ha sparkats ut, att knapra på vårt välstånd och utnyttja vår naivitet.

Och runt om i Sverige går ett antal islamister – potentiella terrorister – fria och kan fortsätta att planera terrordåd och ett islamistiskt, sharia-baserat övertagande av Sverige.

Men en duktig utvecklingsingenjör från Hong Komg – han skall ut.

Dessvärre är han i sällskap med många andra som borde ha fått stanna istället för det avskum vi nu huserar. Figurer som aldrig kommer att göra nytta i Sverige. Pultroner som bara skrattar åt de dumnaiva svenskarna som aldrig får tummarna ur…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!