Joakim Lamotte åkte som ensam journalist till Kronogården – trots inställd livesändning

Joakim Lamotte åkte som ensam journalist till Kronogården – trots inställd livesändning

Igår var det premiär för SVT:s nya program ”Sverige möts”. Tanken var att man skulle livesändas från Kronogården i Trollhättan, men kommunen valde att byta inspelningsplats i sista stund.

Annons

Inför sändningen informerade frilansjournalisten Joakim Lamotte, som var en av debattörerna i programmet, att han tänkte åka till Kronogården ändå, vilket han också gjorde.

Anledningen till att inspelningsplatsen av debattprogrammet Sverige möts flyttades motiverades med att en sändning i Kronogården hade utgjort en risk ur ”demokrati- och medborgarsynpunkt”. Att det skulle stigmatisera Kronogården ytterligare.

I december gjorde journalisten Joakim Lamotte en uppmärksammad direktsändning från Kronogården. Där utsattes han för både fysiska och verbala attacker. När Lamotte fick beskedet att debatten blivit flyttad meddelade han via sociala medier att han tänker åka dit ändå.

”Igår skrev jag att jag kommer återvända till Kronogården på onsdag, och jag håller alltid mina löften. Kommunen kanske kan stoppa SVT från att rapportera, men de kommer inte kunna stoppa mig”, skriver han.

Andreas Swedberg

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!