Nu kommer nästa migrantvåg – ”storturken” Erdogan var helt opålitlig!

Nu kommer nästa migrantvåg – ”storturken” Erdogan var helt opålitlig!

Turkiet kommer att öppna sina gränser mot EU. Detta enligt uppgifter från en regeringsvänlig tidning. En ny migrantström kommer att välla in i Europa med kaos i spåren. Trots att islamisten Erdogan har fått miljarder för att hålla gränsen stängd.

Annons

Men vem – mer än möjligen Angela Merkel och Carl Bildt – trodde att man kunde lita på Erdogan?!

Och allvar lär det vara – till och med Aftonbladets ledarsida talar om förestående kaos. Det var andra tongångar 2015…

Enligt en regeringskälla skall det vara fritt fram att resa in i EU under 72 timmar. Hundratals migranter har redan börjat bege sig mot gränsen till Grekland och turkisk polis, kustbevakning och gränskontroll har fått order om att släppa förbi dem som tar sig mot Europa.

Turkiet slöt 2016 ett avtal med EU som gick ut på att landet skulle hindra migranter från att ta sig till Europa. I utbyte fick man miljardbistånd. Runt 3,7 miljoner syrier befinner sig för närvarande i Turkiet och president Erdogan har vid upprepade tillfällen hotat att åter öppna gränsen mot Europa.

Erdogan har verkligen visat sig vara helt opålitlig!

När förra invasionsvågen av migranter, som ville till Europa, kom 2014-15 var vi många som krävde nationella gränskontroller och även stängda gränser. Det fick vi inte. Men vi fick däremot en ökad skattebörda, vi fick migranter som svalde alla samhällets resurser och vi fick kriminalitet och kaos.

EU-liberalerna tjöt om att länder som Polen och Ungern absolut inte fick stänga sina gränser. Det gjorde de inte heller den gången – men de slussade migranterna vidare till Tyskland och Sverige.

Annons

Vänsteraktivisterna ylade om att ”de flyr för sina liv”. Vilket förstås var nonsens. Det var männen som drog till Europa och lämnade kvinnor och barn hemma. Det var inte farligare att leva i Damaskus än i Malmö. Men bidragen var bättre i Sverige.

Sverige är ett bra land för den som inte vill anstränga sig över hövan och få det mesta serverat. Men är det nu så, att man verkligen är rädd om just livhanken kan man faktiskt lika gärna stanna i Turkiet eller Grekland. Man måste inte till välfärdsparadiset…

Och i EU sade man att nu, nu måste man stärka gränsen mot Asien och Afrika. Inte ett smack har dock gjorts under dessa år och nu är invasionen åter förestående. Och den opålitlige ”storturken” och islamisten Erdogan kan pressa fram ytterligare miljardavtal.

Vi är så flegmatiskt korkade att man kreverar…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!