Advokatbyrån Hurtig och Partners: Vill inte kommentera Behrangs polisanmälan mot Åkesson

Advokatbyrån Hurtig och Partners: Vill inte kommentera Behrangs polisanmälan mot Åkesson

Björn Hurtig, grundare och ordförande i advokatfirman Hurtig och Partners AB, vill inte kommentera Behrang Eslamis polisanmälan mot Åkesson.

Annons

– Han får själv citera, jag har inga kommentarer kring anmälningen, säger Hurtig till Nyhetsbyrån.

Behrang Eslami arbetar som advokat på Hurtig och Partners AB och har polisanmält partiledaren för Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson för hets mot folkgrupp. Det var när Åkesson befann sig nere vid turkisk-grekiska gränsen och delade ut flygblad till migranterna med budskapet att Sveriges kapacitet för att ta emot fler migranter är överskriden som Behrang Eslami valde att göra en polisanmälan.

Flygbladet var underskrivet av Sverigedemokraterna och det svenska folket. Något Behrang Eslami inte accepterade och polisanmälde senare Jimmie Åkesson för hets mot folkgrupp.

Advokatfirman som Behrang Eslami arbetar på tar sig an uppdrag inom brottmål men specialiserar sig bland annat på migrationsrätt och då särskilt på uppdrag som målsägandebiträde och särskild företrädare för barn.  

Jimmie Åkesson har nu kontaktat advokat angående anmälan som gjorts mot honom. Anton Strand på advokatfirman Defens kommer företräda Åkesson och kommenterar följande till Aftonbladet:

– Det är för mig tydligt att anmälan saknar grund. Att dela ut de aktuella flygbladen kan inte utgöra något av de anmälda brotten, det framgår redan av lagtexten. Det ser för mig ut som att man sökt uppmärksamhet snarare än önskat göra en seriös anmälan. Att anmäla en person grundlöst kan i sig utgöra brottslig handling och min klient överväger även att anmäla advokaten till Advokatsamfundet.

Anton Strand är en av grundarna av advokatfirman Defens. Han har erfarenhet av brottmål och han har företrätt klienter i många uppmärksammade fall. Strand har även medverkat som juridisk expert vid TV-produktioner och har i flera olika sammanhang offentligt debatterat rättssäkerhetsfrågor.

Annons

Isabelle Eriksson

[email protected]

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!