SD: ”Stäng skolorna!”

SD: ”Stäng skolorna!”

Stänga skolor eller ej? Våra grannländer Danmark och Norge har beslutat sig för att stänga skolorna för att förhindra vidare spridning av Coronavirus. Men inte Sverige. Nu går Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ut med kravet: ”Stäng skolorna!”

Annons

På sin Facebooksida skriver han i sammandrag bland annat detta:

”STÄNG SKOLORNA ‐ Behåll vissa fritidshem öppna för barn till samhällskritisk personal!

’Vi planerar för det värsta och hoppas på det bästa.’

Den devisen borde vara vägledande för det politiska ledarskapet i dessa kristider. Så är det också i andra länder, men i Sverige har vi istället en defensiv regering som helt förlitar sig på ännu mer defensiva myndigheter. Det är ett högt spel… ”

Han fortsätter: ”En sak som dock verkar ha gått förbi regeringen är att forskare och experter inte är politiker. De har inte det yttersta ansvaret. Politiska beslut måste bygga på politiskt ansvarstagande. Det duger inte att skyffla över ansvaret på myndigheter, kommuner eller enskilda tjänstemän i offentlig förvaltning…”

Åkesson avslutar: ”Även om andra länder med långt mindre problem än vi gör en annan bedömning, och även om sunt förnuft och rimligt försiktighetstänk talar emot det, så kan den statliga myndigheten ha rätt… Men tänk om de har fel — igen… Ansvaret faller ytterst på politiken, och jag vill se en regering som tar det ansvaret, som tar det säkra för det osäkra, som vidtar kraftfulla åtgärder för att bromsa smittspridning och inskärper situationens allvar hos befolkningen.”

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!