”Luddigheten” skapar förvirring – gå ut och led Sverige, Löfven!

”Luddigheten” skapar förvirring – gå ut och led Sverige, Löfven!

Nu rekommenderar regeringen och Folkhälsomyndigheten att gymnasier, högskolor och universitet bedriver studier på distans. Grundskolor fortsätter att bedriva undervisning i sina respektive lokaler. Men varför kommer det först nu?!

Annons

Det görs olika bedömningar kring huruvida skolorna bör stängas eller ej. Våra grannländer har gjort en bedömning, Sverige har gjort en annan.

Men sedan ändrar sig Sverige igen. Följer efter de andra – trots att man tidigare tvärsäkert hävdade att det inte fanns skäl att stänga ens fysiska gymnasier och universitet.

Vi kommer snart att se stängda grundskolor också. Om smittspridningen snabbt skall förhindras. Lita på det.

De flesta av oss förstår, att stängde grundskolor för med sig stora komplikationer i övrigt med föräldrar som då måste vara hemma och ta hand om barnen. Men de komplikationerna kan rimligen inte vara annorlunda i Danmark och andra länder som faktiskt har stängt skolorna.

Det är den här ”luddigheten”, osäkerheten, ändrade bedömningar, bristande ledarskap som skapar osäkerhet och i värsta fall panik. Den skapar en brist på tilltro och då agerar människor på egen hand. Bunkrar toapapper, trots att de inte behöver. Köper upp alla läkemedel, så att de som kanske bättre behöver dem blir utan.

Den signal regeringen och berörda myndigheter nu sänder till oss är: Vi har inte koll på läget, vi anpassar oss till situationen. Men vi gör det en eller ett par veckor senare än våra grannar.

Det visar vilket undermåligt ledargarnityr vi faktiskt har i Sverige. Det underblåser osäkerhet, det skapar en tillvaro, där alla börjar fatta sina egna beslut och total anarki hotar. Det är oerhört allvarligt om vi samtidigt skall försöka upprätthålla samhället och gå igenom den här pärsen gemensamt.

Annons

Avskaffa lekstugan, Löfven! De andra partierna verkar stå bakom ett resolut agerande. Gå ut och peka med hela handen – i stället för att tjata om att vi skall tvätta händerna. Är det kris – informera korrekt, agera resolut! Det här duger inte!!!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!