Fyra avrättas efter gruppvåldtäkt

Fyra avrättas efter gruppvåldtäkt

Fyra gärningsmän som har dömts för att ha våldtagit och mördat en ung kvinna på en buss i New Delhi i Indien 2012 har nu avrättats genom hängning. Det skriver flera media.

Annons

Avrättningen skulle ha ägt rum i januari, men de dömda lämnade in en nådeansökan. President Narendra Modi vägrade dock benåda de fyra brottslingarna, eftersom Indiens högsta domstol hade nekat dem resning.

Dådet, som var oerhört grymt, utlöste massiva protester med tiotusentals deltagare runt om i Indien och senare har också lagstiftningen skärpts.

Vid våldtäkten i december 2012 överfölls den 23-åriga studenten, när hon och en kamrat var på hemväg.  Förövarna turades om att förgripa sig på henne, bland annat med ett tillhygge.

Även 23-åringens vän misshandlades svårt och de båda kastades sedan av bussen. Den våldtagna kvinnan avled senare av sina skador, trots att man försökte rädda hennes liv genom att operera henne sju gånger.

Statistiken visar, att antalet anmälda våldtäkter i Indien fortfarande är högt. Totalt anmäldes nästan 34.000 våldtäkter i landet under 2018.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!