Israels försvarsminister om Corona

Israels försvarsminister om Corona

Idag deklarerar Tyskland att man förbjuder folksamlingar på mer än två personer. I Israel har man – möjligen – en mer jordnära inställning till Corona och dess faror. Framför allt varnar man riskgrupperna och uppmanar dem att hålla sig isolerade.

Annons

Naftali Bennett är Israels försvarsminister. Han deklarerar i ett youtube-klipp, som har fått stor spridning, att det allra viktigaste är att hålla de äldre människorna borta från de yngre. Corona märks ofta inte ens på unga men är mycket dödligt för äldre.

Runt 15-20 procent av smittade äldre löper stor risk att dö.

Så, menar Bennett, tag hand om era far- och morföräldrar – men på avstånd. Kommunicera med dem via Skype eller What’s App eller på annan konstgjord väg – men träffa dem inte. Handla åt dem, men gå inte in till dem och krama dem inte!

Under de närmaste månaderna kommer de flesta av oss att få Corona. Majoriteten av oss lär inte speciellt märka av det. På tre, fyra veckor är det över. När 60-70 procent har fått det, blir vi immuna. Då har sjukdomen dragit över.

Christopher Jarnvall

 

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!