Var finns Löfven?!

Var finns Löfven?!

Vi kan inte riktigt riktigt släppa tanken på att Corona nu har blivit det nya ”klimatet”. Bland alla domedagsprofeter väntar vi bara på att Greta Thunberg skall poppa upp igen, påhejad av mor sin.

Annons

Vart tog den pockande frågan om migranterna vid turkisk-grekiska gränsen vägen? In i ett hermetiskt tillslutet Europa lär de ju inte komma nu i alla fall. Men vad händer? Någon som vet?

Och fortsätter det att komma anhöriginvandrare till Sverige, trots stängda gränser? Någon konstaterade, att vi tar in anhöriga från Mellanöstern. Det florerar många rykten, men vet vi verkligen vad som sker?

Och Anders Tegnell… Det verkar som om folk antingen hatar eller älskar honom. Varför så starka känslor kring honom?

Intrycket är väl, att han visserligen är en urdålig kommunikatör och dessutom initialt tycks ha gått ut med en del felaktigheter. Dessutom var väl Somalia fel plats för honom mitt under brinnande kris.

Men Tegnell är ju epidemiolog och läkare. Inte kommunikationsexpert. Han försöker väl bara göra sitt jobb, även om han nog också är litet nöjd med all uppmärksamhet.

Nöjd med all uppmärksamhet är säkert också alla experter inom läkarskrået som nu får uttala sig till höger och vänster. Och även nationalekonomen och chefen för 3:e AP-fonden, Kerstin Hessius, har mer än väl fått synas på denna fåfängans marknad.

Fast hon fick litet mothugg av Leif ”vad-fan-får-jag-för-pengarna” Östling, såg jag. Han tyckte att Hessius fastnat i en finansbubbla.

Annons

Alla har sina uppfattningar om hur vi bör göra, vilka risker vi löper, vad vi måste tänka på. Men vem styr Sverige? Var är regeringen? Var finns den balanserande statsman som måste göra avvägningar före ett beslut.

Har regeringen lämnat ifrån sig makten till Folkhälsomyndigheten? Det kan aldrig bli bra… En myndighet skall inte styra landet. Hur relevant för sammanhanget myndigheten än är.

Var finns Löfven? Annat än på någon S-märkt propagandafilm där han och frugan köper hämtmat på kvarterskrogen… Vem leder Sverige?!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!