För litet och för sent, statsministern!

För litet och för sent, statsministern!

Var var ledarskapet? Var fanns substansen? Kan inte Sveriges statsminister – eller den som nu skrev hans tal – komma på något bättre än att berätta för oss att ”våra” myndigheter jobbar dag och natt – samt att vi skall ringa vår gamla farmor då och då?!

Annons

Nå, vi skall inte vara för hårda. Talet borde ha hållits långt tidigare, men det var lugnt och statsmannamässigt. Något man kan förvänta sig av kungen. Kanske just för att kungen inte har någon makt ge några utfästelser. Men det har ju Löfven. Och det gjorde han inte. Därför lämnade det bara en massa frågetecken efter sig.

Var det någon som hörde något om framtiden? Varför är det kaotiskt i Sverige? Varför finns det inte sjukvård som bär oss alla? Varför testar man inte folk istället för att påbjuda allmän karantän? Vad händer sedan? Hur får vi Sverige på fötter igen? Vad händer med alla företagare som ser sina livsverk rasa samman..?

”Våra myndigheter sliter dag och natt”. Det fick vi höra. Bra, tänkte nog alla skattebetalare, då gör de i alla fall skäl för skattepengarna.

Men vad händer nu med alla företagare? Alla som håller Sverige under armarna. Det är vi som bär Sverige. Det är inte ”våra myndigheter” som ger landet välstånd. Vi vet inte vad som skall hända, annat än att vi kan få anstånd med skatten – till skyhög. Och Löfven mässar på – för våra skattepengar.

Visst. Företagen kan få skatterna uppskjutna, men räntan är rejält tilltagen. Närmast en ockerränta i dessa tider: 6,6 procent. Hade regeringen menat allvar och förstått situationens allvar hade man befriat företagen från skatt under hela 2020, ett år som kommer att vara förlorat för väldigt många företagare.

Men det finns ingen i regeringen som begriper detta. Därför blir det bara ”våra myndigheter” som lyfts fram. Bara den tärande sektorn, medan den närande tas för självklar. Trots att den riskerar att gå i putten.

Jodå, på denna ledarsida har vi flera gånger efterlyst Stefan Löfven och statsministerns ledarskap. Vi trodde kanske att han lyft sig över ”tvätta-händerna-nivån”. Det hade han inte, så vi tror att vi betackar oss för fler framträdanden. Nu blev det för litet och för sent! Och allt förblir väldigt oklart…

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!