Hostar på gamla och skriker ”corona”

Hostar på gamla och skriker ”corona”

Unga över hela världen festar vilt och vägrar acceptera de tuffa förbuden. I Tyskland håller ungdomar ”coronafester”, hostar på äldre och skriker ”corona”. Det rapporterar nyhetsbyrån AP. Dessutom skapas många sådana grupper på sociala media.

Annons

Svenska semesterfirare på skidorterna festar loss på afterski och under lördagen bekräftade region Jämtland/Härjedalen, att åtta nya fall konstaterades i Åre inom loppet av ett dygn.

De – framför allt unga – som trotsar varningar och förbud kallas ”virusrebeller”. I södra Tyskland tycks upproret ha gått längst, enligt AP.

I Florida firar amerikanska ungdomar vårlov, ”Spring Break”, samtidigt som guvernören har beordrat stängning av alla barer under 30 dagar.  Samtidigt har det blivit trend på sociala media, att unga filmar sig själva när de hostar på matvaror i livsmedelsbutiker. Det skriver Expressen.

I delstaten Virginia i USA lyckades polisen spåra två tonåringar, som följde den nya trenden. De kommer dock inte straffas. ”Vi har fått veta, att det här verkar vara en ny oroande trend på sociala media över hela landet, och vi ber om hjälp från föräldrar att omedelbart fördöma det här beteendet.” Det sade polisen i Purcellville, Virginia, ett uttalande, enligt New York Post.

Även Frankrike har stora problem med människor, som vägrar respektera förbudet att umgås i grupper. ”Vissa tror sig vara små hjältar, när de bryter mot reglerna.” Det säger Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner till AP.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!