Sverige är världens bästa land och världens bästa välfärdsstat

Sverige är världens bästa land och världens bästa välfärdsstat

Nu råder Pandemi och Sverige som enligt våra politiker är världens välfärdsstat nr #1 visar sig ha färre vårdplatser än alla andra europeiska länder. Man undrar, vad får våra politiker att upprepa mantrat att Sverige är eller skulle vara världens bästa land, alla kategorier?

Annons

Att öppna gränserna inom EU gick bra men att upprätthålla EUs gränser blev totalt fiasko så det slutade i Global Compact Avtalet i Marrakech (som gör gällande att det inte är bindande men av vars text framgår att avtalet är bindande). Lysande Sickan, och helt säkert lär vi åter få höra ”vi har varit naiva”!

Ja det spelar väl knappast någon roll om det är EUs gränser, Corona eller vad som nu kommer härnäst – det lär inte bli bättre, och inte undra på det, med tanke på vilka som styr.

Det är dags att man börjar ”följa pengarna” om vart alla 100-tals miljarder som EU får varje år faktiskt tar vägen. Alla medborgare bör bli lika inför lagen och betalar lika i skatt, för så som det är idag i Sverige är det inte så när EU-ledamöter betalar 20% skatt, för att inte tala om allt som är skattefritt för desamma? Det Gäller knappast gemene man och särskilt inte svenska folket i Sverige, och det är ändå vi som finansierar politikernas löner.

Varför för man inte en diskussion i Sverige om att förbjuda skatteparadis, och varför är det ingen politiker som driver den frågan? I samband med det kan vi passa på att ta bort den privata beskattningen och befria medborgarna från beroendet av den socialistiska staten.

Rådet är att införa en transaktionsskatt i var stat (WW), återinföra tjänstemannaansvar och produktivitetskrav på var konsumerad skattekrona!

Gabriel Svensson

Läs också:
Med öppna ögon rakt ned i avgrunden…

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!