”Israel och hennes fiender”

”Israel och hennes fiender”

Det har kommit en ny, intressant bok om ständigt aktuella Mellanöstern. Journalisten och författaren Bengt G Nilsson har skrivit ”Israel & Hennes Fiender”, Ethno Press förlag. 2020. Med förord av professor Mark S. Weiner.

Annons

Författaren skrivet själv om bakgrunden till boken: ”’Israel och hennes fiender’ är min berättelse om konflikten mellan Israel och palestinierna. Den är också en uppgörelse med min egen analys av denna tvist som jag har följt i snart 50 år. Efter att under lång tid ha trott på rättfärdigheten i de palestinska kraven drabbades jag av starka tvivel. Jag insåg att både viljan och förmågan att bygga en palestinsk rättsstat saknas….”

Vi följer Israel från grundandet efter Andra världskriget, de palestinska flyktingarna som blev en gisslan i ett hänsynslöst maktspel från arabvärldens sida. Vi får också upprinnelsen till Israelhatet i FN och vi får veta hur Yassir Arafat duperade Socialdemokraterna i Sverige…

Boken, skriver Nilsson, handlar också om den palestinska kvinnliga massmördaren som blev nationalhjälte i Jordanien och hur det gick till när den svenske konsuln i Jerusalem med sin vackra palestinska hustru sveks och lurades av svenska UD…

Nilsson spekulerar också kring fredsmöjligheter, men tror inte att arabvärlden vill ha fred.

Ja, här finns verkligen mycket att bita i.

Och se så roligt Arafat har…

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!