M i Norrköping stöttar lokala näringslivet

M i Norrköping stöttar lokala näringslivet

Moderata oppositionsrådet Sophia Jarl i Norrköping berättar, att partiet idag går ut och driver att Norrköpings krogar och kaféer skall få möjlighet att servera mat till kommunens gymnasieungdomar, som nu bedriver distansstudier.

Annons

Ett liknande initiativ har tidigare genomförts av det politiska samstyret i Kalmar, vilket vi skrev om i måndags.

Gratis lunch för att rädda näringslivet

Sophia Jarl skriver på Facebook: ”Vi vill snarast se samma modell som Kalmar kommun infört – alla gymnasieelever i kommunens gymnasieskolor ska få takeaway-lunch utan att själva behöva betala under tiden gymnasieskolorna håller stängt. Kommunen får istället betala upp till 75 kr per lunch.Totalt är detta en satsning på 10 miljoner för det lokala näringslivet.”

Förslaget, menar Moderaterna i Norrköping, handlar uteslutande om att stötta lokala restauranger och kaféer, som har tappat sin omsättning på grund av Coronapandemin.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!