SVT går Socialdemokraternas ärenden mitt i krisen!

SVT går Socialdemokraternas ärenden mitt i krisen!

SVT gör nu vad de kan för att hjälpa regeringen och Socialdemokraterna. Och det verkar ge resultat. S går rejält framåt i senaste Novus och är nu största parti igen. Men frågan är: Hur mycket draghjälp ger SVT egentligen? Ganska mycket – påstår vi.

Annons

I tider av kris och krig håller man samman. Det är självklart och naturligt. Det är också i regel så, att den sittande regeringen vinner på kriser. Det mesta mediefokus ligger på den och det känns tryggt att veta vad man har. Hur mycket man än skäller på de sittande till vardags.

Så fungerar vi i regel. Det är en flockmentalitet som på många sätt håller. Enade vi stå, söndrade vi falla.

(S)kattefinansierade media har också en roll att spela. I det här fallet spelar man rollen så bra, att man ”slumpvis” väljer ut en aktiv SSU-medlem som får recensera den sittande S-regeringen.

Detta är inte nyhetssändningar. Det kallas propaganda.

Som när statsministern får ett förinspelat TV-tal i statstelevisionen, utan möjlighet att ställa frågor. Han får säga några ord om vikten av att vi står enade, att Sverige är väl rustat, att vi inte skall glömma bort att ringa farmor ibland… Det är krishantering. Men också, förstås, propaganda.

Att Sverige – till skillnad från Finland – saknar ordentlig beredskap, att vården är illa rustad, att folk dör därför att de inte har tvingats lära sig svenska och kan ta del av all information, att tjugo års förfall i samhälle och statsmaskineri har fördjupat krisen – det tar vi sedan.

NB Nyhetsbyrån är av den bestämda uppfattningen att vi skall hålla ihop i kris. Men vi ser också hur den fullständigt odugliga regering vi har utnyttjat krisen i eget syfte.

Annons

Om vi skall ha förtroende för att SVT gör sitt jobb i krisen, kanske de ”slumpvis” utvalda rösterna kunde vara andra än unga socialdemokrater. Om man nu kan hitta några.

”Slumpvis” utvalda Oona Dyrander sitter i styrelsen för en SSU-avdelning i Stockholm. Det är klart att hon har förtroende för Löfven och hans regering. Som nu får allt fokus av (s)kattemedia, sedan övriga partier lojalt har ställt sig bakom krishanteraren Löfven.

När detta är över ser vi fram emot räfsten. Inte bara mot dem som har låtit vår beredskap förfalla. Utan även mot uppstyrda (s)kattemedia, som i alls lägen springer vänsterns och framför allt S-regeringens ärenden. Det är så uselt att man kreverar!

Christopher Jarnvall

 

(Ett tack till alltid läsvärde Hans Thannerstig för inspiration och research).

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!