(S)täller in 1 maj-tåget

(S)täller in 1 maj-tåget

Socialdemokraterna ställer in alla fysiska förstamajtåg i landet på grund av Corona. Det meddelar partisekreteraren Lena Rådström Baastad. ”Utifrån det läge som Sverige befinner sig i har vi bestämt att vi inte kommer ha några fysiska förstamajtåg i år.” Det skriver SvD.

Annons

Men det är endast de fysiska mötena som ställs in. Man försöker nu undersöka hur firandet kan gå till utan folksamlingar. Man kommer att ersätta de fysiska tågen med digitala arrangemang.

”Vi kommer att fira med digitala tal av vår partiordförande Stefan Löfven och LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.” Det säger Rådström Baastad.

Det pågår en diskussion om olika alternativ och hur den digitala demonstrationen, när Arbetarrörelsen skall demonstrera mot S-regeringen, skall gå till.

”Vi undersöker om vi skulle kunna rita plakat digitalt och om man utan en fysisk närvaro skulle kunna delta i ett tåg.” Det säger Lena Rådström Baastad.

Även tidigare har delar av Rörelsen avstått från att hålla förstamajtåg eller vägrat att gå med av olika skäl. Det skedde t ex 2009, vid missnöje med dåvarande ordföranden och 2011, då en konfirmation omdirigerade ett lokalt tåg till annan ort.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!