Akilov blev kvar – samma slapphet som gör att vi saknar beredskapslager

Akilov blev kvar – samma slapphet som gör att vi saknar beredskapslager

Vi minns alla var vi befann oss när vi fick rapporterna om terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Idag för tre år sedan. Människor som kördes ihjälp och lemlästades av den islamistiske terroristen från Uzbekistan – Akilov.

Annons

Han hade vistats länge i Sverige. Jobbade svart – på Gotland hos komikern Özz Nûjen och hans ”svåger” – och på andra ställen. Lyckades hålla sig undan men skulle utvisas hösten 2016. Polisen tycks dock ha haft viktigare uppgifter, så den nu alltmer radikaliserade islamisten blev kvar…

Av i princip samma skäl som Sverige nu saknar skyddsutrustning och beredskapslager: Ren slapphet och ignorans. Schabbel i byråkratin och felplaneringar.

Det är omöjligt att förstå Akilovs vidriga massmord utan att sätta det i sitt sammanhang: Islamistisk terror. Det var inte en ”ensam galning”. Han ingick i ett nätverk av terrorister, folk som hatar oss och vår livsstil. De finns fortfarande på frigång ute i samhället. I tusental.

De har det gemensamt att de var muslimer. Det innebär naturligtvis inte att alla muslimer är potentiella terrorister eller ens islamister. Lika litet som att alla kristna skulle vara fridsamma själar. Människor är människor. Man blir ofta den man blir av födsel och ohejdad vana.

Men den terrorism som Akilov företrädde utgår från islam, inte från kristendomen, judendomen, buddhismen eller hinduismen. Den utgår från att dess följare har rätt att mörda ”otrogna”. Den biten är svår att förbigå och måste tvättas bort av muslimerna själva. Ingen annan kan göra det.

Den islamistiska terrorn förhärjar fortfarande – och i helgen lyckades en sudanesisk terrorist mörda människor i en liten fransk stad. Trots att det i princip råder utegångsförbud i Frankrike och gatorna är tomma.

Akilov sitter nu bakom lås och bom. Väldigt många terrorister eller blivande sådana – dessvärre antagligen de flesta – gör det inte. Vi kommer att få se fler vidriga dåd, var så säkra. För detta är ett krig som beväpnade terrorister för mot oskyddade civila, vars livsstil de ogillar.

Annons

Den faran blir vi inte av med förrän vi har dekapiterat varenda terrorist eller i förebyggande låst in dem som planerar att bli det. Tyvärr kommer nog det samhälle, som nu är på helspänn av Coronasmitta, att slappna av igen och i sin vänsterliberala och naiva godhet fortsätta att tolerera en långt farligare smitta på samhällskroppen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!