Faktaresistensens har ett ansikte

Faktaresistensens har ett ansikte

För några år sedan var debatten upp-och-ned. Människor vällde in över Sveriges gränser. ”Alla” var förstås ”flyktingar”. Det var synd om dem och nåde den som antydde något annat. Vederbörande tystades snabbt med det vanliga rasistkortet.

Annons

Malena Ernman – Greta Thunbergs mor – och andra kända eller halvkända personer engagerade sig hårt för migranterna. De skulle bli lönsamma, alla flydde för sina liv (ända upp till Sverige), det var bara en myt att det fanns terrorister bland ”flyktingarna”. Och så vidare…

Det blev riktigt kaotiskt ett tag i Sverige, men det var en ”utmaning” hette det från vänsterhåll. Sverige hade råd, Sverige mobiliserade sina resurser. Det skulle bli lönsamt i längden… Och blev det inte så, var det ändå synd om dem som kom, så det gjorde inte så mycket att det inte blev lönsamt.

Just det där ”lönsamt” lyckades många nämligen snart slå hål på. Även om arbetskraftsinvandring historiskt sett har varit en lönsam affär för Sverige, visade det sig snart att dagens migration blev allt annat än lönsam.

Många migranter kom naturligtvis att anpassa sig snabbt, de lärde sig svenska och började jobba. Men en alltför stor del blev kvar i bidragsberoende och arbetslöshet. Den rapport som kom härom dagen från Entreprenörskapsforum visar att det ser ännu litet dystrare ut än vi faktiskt trodde.

Och då talar vi om människor som har kommit hit under de senaste trettio åren.

Det var inte så många läkare, ingenjörer eller lärare som kom. Visade det sig. Det var däremot en stor mängd outbildade människor, analfabeter, folk som aldrig kommer att bidra till svensk BNP med en enda krona intjänad på en riktig marknad.

Vi fick rätt – de hade fel. Men vad hjälper det nu?!

Annons

NB Nyhetsbyrån skrev – med hänvisning till en undersökning på Ledarsidorna.se – för någon vecka sedan om hur islamisterna i Sverige äter sig in i samhället. Vi såg hur man genom ett finurligt nätverk av företag och organisationer tillskansade sig svenska skattemedel.

Nu talar vi inte om muslimer i allmänhet, folk som har en annan religion eller privat vill leva på sitt eget sätt. Vi talar om missionerande islamister som vill skapa om det svenska samhället.

Hardcore-missionärer som genom ”dialog” med svenska kyrkan tar över den.

Hardcore-missionärer som äter sig in i svensk partipolitik för att skapa sig en plattform.

Hardcore-missionärer som bit för bit vill in i svensk statsförvaltning för att påverka och omskapa.

Talade man om detta för några år sedan plockades förstås rasistkortet fram fortare än kvickt. En och annan amper figur – inte bara inom islamistkretsar – ropade om ”religionsfrihet” och ”mänskliga rättigheter”.

Numera har det avslöjats hur islamisternas agenda ser ut. Det är väldokumenterat. Tusentals är registrerade av Säpo – men utan att de går att utvisa.

Vi fick rätt – de hade fel! Men vad hjälper det nu?!

För några år sedan sköt migrationssiffrorna iväg rejält uppåt. Sedan – 2016 – hävdade S-regeringen att man stängde gränsen, för Sverige orkade inte ta emot fler. Och på vänsterkanten talade man bara om små delar av den mängd migranter som fortsatte att strömma till Sverige.

Nu skulle ju alla ”anhöriga” få komma hit. Men trots detta sades Sverige alltså ta emot betydligt färre migranter än tidigare. Vilket dock inte stämmer. Visade det sig.

Antalet asylanter är konstant – till och med trots Corona-stängning av gränsen – och antalet nya uppehållstillstånd uppgick första kvartalet 2020 till drygt 25.000. På årsbasis drygt 100.000. Ungefär som tidigare år.

De senaste åren har antalet utfärdade uppehållstillstånd varje år legat en bit över 100.000 med en topp 2016. Så någon märkbar förändring trots ”stängda” gränser 2016, trots ”stängda” gränser under Corona-pandemin verkar det inte bli. Det är business as usual på Migrationsverket.

Vi fick rätt – de hade fel! Men vad hjälper det nu?!

Kanske, kanske skulle man kunna vrida utvecklingen rätt igen med facit i hand. De flesta partier vet ju vad klockan är slagen. Det borde bara vara att agera. Men då poppar de faktaresistenta debattörerna upp. De där som inte vill acceptera fakta. Sociala media är fulla av dem.

Det hjälper inte att man trycker upp statistik från SCB, från Migrationsverket, från Polisen. De VILL inte ha dessa fakta. De ifrågasätter och fortsätter att trumma på mot bättre vetande. Det handlar om aktivister och deras svans av vanliga dumbommar.

Här har vi faktaresistensens ansikte. Vår tids nazister som inte vill se kriget förlorat och vägrar att erkänna folkmord. Vår tids japaner som vägrar att ge upp den atoll de fick att försvara. Vår tids sovjetiska kommunister som tittade åt ett annat håll när grannen skickades till Gulag och fick ett nackskott.

Det är svårt att rå på okunskap och dumhet. Att kämpa mot ignorans är ännu värre. Allra svårast är det att få dem som vill leva i sin bubbla att ta till sig fakta. Men vi måste enträget fortsätta. Med goda argument och fakta. Vi får aldrig ge upp!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!