USA: Kina bunkrade utrustning och mörkade viruset

USA: Kina bunkrade utrustning och mörkade viruset

USA och president Donald Trump har trappat upp Corona-anklagelserna mot Kina. NB Nyhetsbyrån skrev om detta i helgen. Nu säger USA:s utrikesminister Mike Pompeo, att det nya Coronaviruset spreds från ett laboratorium i Wuhan. Det skriver AB.

Annons

Enligt den amerikanska underrättelsetjänsten skall viruset ha ”läckt” från laboratoriet i Wuhan av misstag.

USA:s departement för inrikes säkerhet anklagar också Kina för att medvetet ha misslett omvärlden kring hur smittsamt viruset i själva verket var. Enligt den amerikanska myndigheten har Kina gjort detta för att själva kunna samla ihop sjukvårdsmateriel för att täcka egna behov. Detta enligt ABC News.

Samtidigt pekas USA:s upptrappade retorik mot Kina ut som ett sätt för Donald Trump att skifta fokus från den kritik som riktas mot hans sätt att hantera Coronakrisen. En kongresskommitté gör nu en utredning av Trump-regeringens agerande.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!