Ryssland har kapacitet att släcka ett lands internet

Ryssland har kapacitet att släcka ett lands internet

Ryssland har verktyg som kan stänga ner ett helt lands internet. Läckta dokument talar om en ny samling botnät som kan användas för att släcka ner hela internet för ett mindre land. Det skriver Computer Sweden i en artikel från slutet av mars.

Annons

Hackargruppen Digital Revolution, känd sedan 2018, har släppt dokumenten, där det hävdas att den ryska regeringen sitter på flera digitala verktyg som kan användas för att stänga av internet för ett helt land. Det rapporterar Defense One.

Ingen har än så länge kunnat verifiera dokumentens autenticitet. Digital Revolution har tidigare sagt, att man har lyckats hacka kontraktsarbetare för ryska säkerhetstjänsten. Sedan dess har gruppen publicerat flera dokument om det som sägs vara ryska regeringens säkerhets- och informationsverktyg.

Det nya verktyget ska vara en samling botnät som kan användas för massiva attacker för att överbelasta internettjänster. Dessa botnät fungerar genom att de använder sig av en kraftigt växande resurs: internet of things, eller sakernas internet: Anslutning av olika apparater som inte är datorer (termostater, kylskåp…) till internet.

Den ryska regeringen har inte kommenterat Digital Revolutions uppgifter.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!