Så kom äntligen vintern…

Så kom äntligen vintern…

Så kom äntligen vintern – även i stora delar av södra Sverige. Nu snöar det litet varstans! Jo, vädret är litet lustigt. Det har det alltid varit. Men snön blir vi snart av med. Till skillnad från regeringen.

Annons

Och får man ymnigt snöfall och minusgrader i mitten av maj i Götaland, verkar ju i alla fall klimatkrisen vara en bit bort. I alla fall den klimatkris som talar om jordens uppvärmning.

Men en inbiten klimataktivist kan säkert få till det: Tack vare att så få flyger och kör bil idag har det blivit litet kallare…

Skall vi tro att en desperat Isabella Lövin (när såg ni henne senast?!) försöker få upp Miljöpartiets hopplöst och rättvist låga siffror med litet klimatkris…?

Klimataktivisterna och domedagsprofeterna kan gott hålla inne med sina jeremiader. Även om tåg ju annars är ett trevligt alternativ till flyg.

Men eftersom folk numera rånas på tåget – som härom kvällen på sträckan mellan Stockholm och Nyköping – torde de flesta använda bilen framöver vid resorna till huvudstaden.

Om de har råd och vägtullarna till trots.

Vägtullarna som Stefan Löfven – i strid med förslag från Stockholms ledning – vägrade att ta bort, trots att det hade lättat trycket för vårdpersonal som behöver ta sig snabbt till jobbet.

Annons

Skatten skall in! Och i fiskala frågor bestämmer ytterst regeringen!

Och nu har vi ett vitt täcke över det nyklippta gräset.

Och en regering som låtsas begripa vad den sysslar med.

Snön lär dock försvinna fortare än Löfvens bedrövliga ministär.

Hoppas att ni i alla fall får en fin dag i de småländska skidbackarna. Men glöm inte: Håll avstånd, tvätta händerna! Och ingen after ski!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!