Drevet saknar helt proportioner!

Drevet saknar helt proportioner!

Nej vi tänker inte stena Paolo Roberto. Det har andra gjort i flera dagar nu. Det regn av fördömande han har fått utstå sedan i fredags saknar till att börja med helt proportioner i ett Sverige som välkomnar terrorister, gruppvåldtäktsmän och mördare men där den ”fina” opinionen gärna steglar sexköpare.

Annons

Jodå. Lagen är lagen och skall följas. Och att polisen lägger resurser på att plocka en och annan sexköpare är väl inte så mycket att säga om.

Den dolda prostitutionen i Sverige – mycket till följd av kriminaliseringen – innebär oftast ett vidrigt utnyttjande av försvarslösa människor. Även om brottet i samhällets ögon tycks framstå som ganska ringa, eftersom det oftast handlar om böter.

Så Paolo Roberto får väl – förutom att tacka för uppmärksamheten – slanta av sina böter och skämmas ordentligt. Hur han sedan hanterar detta med sina närmaste är så vitt vi begriper hans privatsak.

Dessutom: Efter att ha sett bilder på sociala media av Paolo Robertos ”moatjé” i sammanhanget – eller vad vi nu skall kalla henne – verkar det inte handla om en utnyttjad flickstackare från något fattigt land, utan om en väletablerad hetär. Så frågan är vem som lurat vem.

Men prostitutionen är inte vacker någonstans. Och mycket av den syns aldrig. Men den göder samma kriminella avskum som lever på dem som handlar med svartsprit, illegal tobak eller narkotika eller annan skit.

Paolo Roberto har väl stoff till en ny bok i och med detta. Han är ett födgeni och kommer säkert att klara sig utmärkt, även om han hamnar i karantän ett tag. Och skall vi vara riktigt ärliga känns hans ungdomsförsyndelser som våldsverkare i Kungsträdgården på 1980-talet svårare att smälta än bordellbesöket härom natten.

Men Roberto har gått vidare och blivit en duktig entreprenör och framstår faktiskt i stort som en hygglig person och samhällsmedborgare. Och ett eller annat grövre klavertramp har nog de flesta gjort. Så sluta kasta sten!

Annons

I övrigt har väl opinionsbildaren och moderaten Alice Teodorescu sammanfattat det ganska väl, när hon twittrar om att ”hål i själen” inte är en ursäkt för sexköp. Och hoppas att detsamma gäller bortförklaringar till ungdomsrån, stenkastning eller annat kriminellt beteende.

Och medan mediedrevet ömsom steglar, ömsom gullar med Paolo Roberto fortsätter det som vanligt i Sverige: Folk mördas, våldtas och rånas och människor förtvivlar över en poliskår som inte hinner med. Och ett rättsväsende som är ett enda stort kryphål för de riktiga skurkarna.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!