Snart kommer räkningen – och du betalar!

Snart kommer räkningen – och du betalar!

Trodde vi att regeringen skulle ösa ut miljarder och åter miljarder i stöd till kommuner, regioner och företag alldeles gratis? Så blir det inte. Regeringen och staten har inga pengar. De tar dina när man vill vara generös. Du – skattebetalare – får ta notan i slutet.

Annons

I bästa fall får du själv något för skatten. Men det är inte säkert…

När mainstreammedia som TV4 jublar över att regeringen öser miljarder över kommuner och regioner för att mota Corona-krisen, då är det dina pengar de öser iväg. För att fördela bidrag och stödåtgärder till hundratusentals nya arbetslösa.

Hundratusentals arbetslösa som ligger på den mängd vi redan har i landet – folk som aldrig kommer att dra ett strå till stacken.

Så du kan lika gärna sluta jobba och slita och sätta dig och vänta på stödpengar. Som någon annan har dragit ihop. Du lär vara i gott sällskap.

Samtidigt hittar kommunerna på litet olika inspektionsåtgärder för att dra in pengar. Tjänstemän meddelar dig – utan att du bokat – att de skall ut och kolla vattenkvalitet eller avloppsanläggningar. Du betalar deras timarvode. Glöm att kommunerna skulle stå för en krona!

Det är ungefär som att en tjänsteföretagare skulle gå till en kund och utföra något arbete som inte är beställt – och skicka räkning för det. Hade du betalt den? Nej, tänkte nog det.

Men det kommer mer, var så säker!

Annons

De miljarder som Magdalena Andersson nu öser ut på det offentliga är pengar i sjön. Det hjälper inga företag att få igång samhället igen. Det är en meningslös ström av bidrag till en arbetslös skara som snart räknas i miljontals.

Det enklaste att plocka från är fast egendom. Den går ju inte att flytta.

Så förbered dig på att vi snart har arvs- och gåvoskatten tillbaka. Snart kommer även fastighetsskatten att sticka i höjden. Liksom bolagsskatten, inkomstskatten, kanske även momsen. Och så vidare. Detta blir en dyr historia för dig som betalar.

Och runt omkring oss finns miljoner munnar att mätta. Mängder av kravställare som vill åt dina pengar. Bra valboskap åt vänstern.

Och du betalar. Det är vad krisen kommer att kosta dig. Så det kanske är lika bra att slå igen butiken och flytta… Så får vi se vem som blir sist kvar i leken och sitter med svarte-petter.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!