Svenskar kan portas av de nordiska grannländerna

Svenskar kan portas av de nordiska grannländerna

De nordiska länderna oroar sig för dödstalen i Sverige, vilket innebär att de nu överväger om de verkligen ska släppa på restriktionerna för svenskarna samtidigt som de lättar på restriktionerna emot andra länder.

Annons

Financial Times (FT) skriver om de nordiska ländernas diskussioner, som handlar om länderna ska tillåta svenskar att resa till och ifrån länderna. Eller skall man möjligen bibehålla reserestriktionerna gentemot Sverige men lätta på restriktionerna emot andra länder?

Den norska statsepidemiologen Frode Forland, säger till FT att ” situationen är ganska annorlunda nu mellan Norge och Sverige”.

Under föregående vecka var Finlands inrikesminister Maria Ohisalo negativt inställd ifall det skulle ske en nordisk ”resebubbla” efter ett möte med de nordiska inrikesministrarna. Ohiasalo sa då enligt tidningen, Helsingin Sanomat, att gränserna mot Estland och Sverige kan få olika utfall beroende på sjukdomssituationen.

Denniz Eryilmaz

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!