Bomb detonerade vid bilfirma i sydöstra Stockholm inatt

Bomb detonerade vid bilfirma i sydöstra Stockholm inatt

Det var en kraftig explosion efter en bomb som hördes i ett stort område i sydöstra Stockholm vid halv ett-tiden i natt. Flera bilar har fått skador och en fasad ska ha fått stora skador efter sprängningen. Det skriver Aftonbladet.

Annons

Flera personer i flera kommuner runt området till explosionen från den bomb, däribland Tyresö, Haninge och Skogås, larmade om detonationen. Den höga smällen kom från en kraftig bomb som detonerade vid en bilfirma i Vendelsömalm i Haninge kommun, enligt polisen. Ingen person ska ha kommit till skada vid smällen.

– Det är omfattande skador på parkerade bilar och på en fasad. Vi har inlett en förundersökning som är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen.

Under natten var ett stort område avspärrat och trafiken fick ledas om från länsväg 260. Vid 05-tiden var bombteknikerna klara med sin undersökning och den omfattande trafikomläggningen kunde hävas.

Kriminaltekniker har analyserat platsen. Men polisen kan ännu inte uttala sig om vilken typ av bomb det rör sig om.

Strax efter explosionen kom larm om en misstänkt bomb vid ett annat bostadsområde i Alby i Botkyrka kommun. Polisen utreder om det finns ett samband mellan de båda händelserna.

– Det håller vi på med. Vi kan inte utesluta att det finns ett samband, men vi kan inte fastställa det i nuläget, säger Ola Österling.

Andreas Swedberg

Annons

Relaterat
Kraftig explosion i centrala Stockholm

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!