Ytterligare mord i Skåne

Ytterligare mord i Skåne

Vår krönikör Krister Einarsson skriver direkt från den skånska myllan. Normalt inkommer han med en summering varje fredag. Här får vi en komplettering till gårdagens sammanställning av brottsligheten i vår södra landsända:

Annons

Misstänkt mord på fritidsområde 

Strax före midnatt natten till torsdagen larmades polisen om en död man på Axeltofta fritidsområde öster om Landskrona. Polisen är sparsam med detaljer om den döde eller omständigheterna kring fyndet. Hur länge mannen varit död vet man ännu inte. Polisen misstänker mord.

Misstänkt kvinnomord

En man i 65-årsåldern greps av polisen på torsdagen i Landskrona, misstänkt för mordet på en kvinna i en lägenhet kvällen innan. Polisen är återhållsam om detaljerna. Häktningsförhandlingarna hålles i helgen.

Tre bröder skjutna – två döda

Den mördade 22-åringen på parkeringsplatsen i bostadsområdet Ragnvalla i Helsingborg är den tredje brodern i samma familj som skjutits på öppen gata. Av de två andra bröderna dog en.

Den första brodern sköts ihjäl med flera skott i bostadsområdet Närlunda i Helsingborg i januari 2018.

Annons

I februari samma år, i bostadsområdet Elineberg, sköts den andra brodern. Han fick svåra skador men överlevde. Ingen dömd.

Att båda bröderna ingick i kriminella nätverk tycks stå helt klart. ”Vi rör oss i en tystnadskultur där ingen säger något till oss”, säger en polis till Helsingborgs Dagblad.

Krister Einarsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!