Black Lives Matter – Upplopp i Göteborg

Black Lives Matter – Upplopp i Göteborg

Black Lives Matter- demonstranterna har mobiliserat sig i Göteborg. Flera tusentals protestanter fyller gator och torg i de centrala delarna av staden. Mobben försöker nu få polis att backa tillbaka under den våldsamma demonstrationen.

Annons

Smällar och slagsmål. Demonstrationen i Göteborg har urartat fullständigt. Stenkastning mot butiker och skadegörelse. Maskerade ligister har vällt omkull blomsterarrangemang, krossat rutor, och förstört butiksinredning. Slagord och attacker mot polis som agerar passivt.

Videor från privatpersoner visar massförstörelsen. Katja Nyberg, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, kommenterar upploppen på sin Facebook-sida: ”Samtidigt som företagare och sjukvårdspersonal försöker överleva så passar Jonas Sjöstedts kamrater på att förstöra stora delar av Göteborg”.

Isabelle Eriksson

[email protected]

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!