Vilka ligger bakom kravallerna?

Vilka ligger bakom kravallerna?

Islamisterna, ryssarna, kineserna? Eller George Soros…? Vem eller vilka ligger ytterst bakom de kravaller världen över som vi ser allt oftare och som bryter ned vårt västerländska samhälle? För att detta handlar om ”spontana” upplopp är det nog bara en och annan naiv politiker som inbillar sig…

Annons

Varje gång vi ser ett ämne kring vilken vänstern och dess militanta svans skockar sig, kan vi konstatera att det rör sig om ungefär samma gäng. Oavsett det handlar om klimat, USA eller slaveriet i historien. Och det är bara vänsterns ensidiga bild som trummas ut.

Ett namn som brukar poppa upp är George Soros. En av världens rikaste finansmän och uttalat intresserad av att folk skall få flöda fritt omkring över jorden utan påverkan av gränser.

Det kan i och för sig anses vara en orealistisk inställning att ett gränslöst samhälle skulle fungera – om man inte vill skapa krig och kaos och låta socialdarwinismen råda. Men exakt varför skulle Soros vilja det?

Vill han spekulera i stora svängar på börserna som han gjorde 1992? Och varför skulle en västerländsk finansman som Soros underblåsa något som gynnar ryssar, kineser och islamister? Det hela verkar litet långsökt och kontraproduktivt.

Att islamisterna förtiger islams och arabernas stora skuld vad det gäller slavhandeln är väl inte så konstigt. Men det vänstern gärna förtiger och blundar för är, att just islamisterna underblåser kaos i västvärlden – framför allt USA.

Men tror då vänsterhorderna – med facit från modern historia – att de skall kunna samverka med islamister? Det gick inte dä bea i Iran…

Och Kina – som pekas ut med sin stora skuldbörda i fråga om Coronapandemin – borde ha ett intresse av att vända världens blickar mot något annat: Européernas och amerikanernas historiska slavhandel. Där går kineserna fria, samtidigt som de får nita både EU-länder och USA.

Annons

Kinesernas roll i att underblåsa kaos i västvärlden – i alla fall just nu – är en lågoddsare. Dessutom har Kina mycket att vinna på att ta uppmärksamheten från sin aggressiva Hongkong-politik under dessa dagar.

Det som pågår nu har väldigt litet med klimat eller slaveri eller någon annan maskerande ursäkt att göra. Det handlar om makt i världen och politisk dominans. Det måste de veka, liberala politikerna i väst begripa. Annars går de under och drar oss andra med i fallet.

Det vi ser nu är inget resultat av ett ilsket, spontant upprop av ett gäng nedrökta hippies som trummar ihop sina vandaler så fort det skall bli en manifestation mot något. Det är inte ens ett resultat av hbtq-certifierade, kvasiakademiska vänsteraktivister vid våra universitet.

De gängen – samma varje gång – är bara redskap. De nyttiga idioterna. Men någon försörjer dem. Vem?

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!