Spelar inte svarta polisers liv någon roll?

Spelar inte svarta polisers liv någon roll?

Ju mer man försöker sätta sig in i rörelsen Black Lives Matter, desto mer komplex framstår den. Den företräds delvis av folk med spretiga uppfattningar om tillvaron och det verkar inte finnas någon enhetlig linje. En del vill helt enkelt bara ha ett anständigt bemötande, andra vill ta över samhället… 

Annons

Men vilka ligger bakom? Vilka tjänar på detta kaos? Det tycks i alla fall finnas en koppling mellan islamisterna och BLM. Det är många frågor som hopar sig inför denna skara, som naturligtvis får sin finansiering någonstans ifrån.

Vi påstår inte, att alla människor som går i ett BLM-tåg är samhällsomstörtande element. En del vill faktiskt bara visa det självklara: Att svarta liv har betydelse. Men rörelsen som sådan verkar dra till sig obskyra uppbackare med en svans av ligister och brottslingar.

Och upploppen fortsätter. Med någon som underblåser alla deras nyttiga idioter som springer ”någons” ärenden. Och vi kan väl också konstatera, att BLM-kravallerna har tagit fokus från Kinas offensiv mot Hongkong…

Men den viktigaste fråga återstår: När mainsteram-media pumpar ut information om att svarta män dödas under BLM-demonstrationerna är det ingen som frågar sig: Varför?

Så här fungerar det: Sköter du dig och låter bli att vända upp och ned på samhället, får du i regel vara ifred för polisen. Oavsett vilken färg du har i ansiktet.

Den som däremot ställer till bråk och begår våld mot poliser, får också smaka på polisens repression. Oavsett det handlar om amerikanska polisens mer handfasta och ibland brutalare metoder – eller de svenska dialogpolisernas tveksamma metoder…

I USA är de flesta som dödas av polisen vita. Det beror helt enkelt på att det är fler vita än svarta som begår den typen av kriminella handlingar att polisen svarar med direkt våld. Om vita män skjuter på polisen, skjuter polisen tillbaka på vita män. Men media är inte så intresserad av den rapporteringen.

Annons

Om svarta män skjuter på polisen, skjuter polisen tillbaka på svarta män. Konstigare än så är det inte. Det handlar inte om rasism. Även om mainstream-media blåser upp frågan och vill göra den till något den i grunden inte är.

Var och varannan dag rapporterar nu svenska mainstream-media om att en ”svart man” har skjutits av polisen. Enligt vissa uppgifter har också fyra poliser dödats under sin tjänstgöringen för att skydda samhället och stoppa BLM-kravallerna i USA. Tre av dessa fyra dödade poliser skall ha varit svarta.

Varför talar ingen om de dödade svarta poliserna? Spelar inte deras liv någon roll?

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!