Trumps valmöte saboterat av nätpirater – är det så här demokratin skall fungera?

Trumps valmöte saboterat av nätpirater – är det så här demokratin skall fungera?

Över en miljon biljetter hade bokats till Donald Trumps valkampanjmöte i Tulsa i Oklahoma. Men bara några tusen deltog. En anti-Trumpkampanj bestående av nätpirater kapade gratisbiljetterna utan att dyka upp på mötet. Det skriver flera USA-media idag. Expressen rapporterar också.

Annons

OK? Är det så demokratin skall fungera framöver? Kapade valmöten?

Man kan förstås, som en del mindre analytiska politiska motståndare till Trump gör, jubla över den här typen av gerillaattacker på nätet. Men vad får det för konsekvenser? Annat än kaos och oordning? Någon som tänkt igenom detta?

Begriper inte aktivisterna, som saboterar politiska möten, att det kommer att ske reaktioner på den här typen av sabotage?! Och vad innebär det för demokratin?

Jo, de som trummar ihop sabotörerna begriper nog. Och de struntar i det. För de gillar kaos och oordning och de finansieras förstås av Trumps fiender. Det är, kan man gissa, samma typ av intressenter som ligger bakom Black Lives Matter. De vill ha revolution.

Men vad skall hända sedan?

En kongressledamot från Demokraterna – Alexandria Ocasio-Cortez – konstaterar jublande i en tweet, att Trump blev ”grundlurad” av tonåringar på nätet. Aktivisterna tycks även ha blockerat ingångarna till arenan, där Trump skulle tala.

Och en av aktivisterna – klart identifierbar med namn och ålder – berättar stolt hur de gick tillväga, när de saboterade republikanernas valmöte.

Annons

OK – vad blir alltså nästa steg? Är det någon som tror att Trump kommer att acceptera detta och erkänna sig besegrad? Tror någon att Trump förlorar på den här typen av odemokratiska ligistfasoner? Nu lär vi i stället se en upptrappning.

Varje demokratiskt sinnad politiker borde med emfas ta avstånd från den här typen av politiska sabotageverksamheter. De riktar sig inte i första hand mot Trump – de riskerar att slå sönder vår västerländska demokrati. Man saknar ord för dessa dumheter…

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!