Tafsa inte på vår historia!!!

Tafsa inte på vår historia!!!

Runt om i USA och Europa vandaliseras statyer. Statyer som symboliserar vår historia. Alla dessa män (i regel) hade inte alltid sympatiska uppfattningar om tillvaron – och de begick säkert många fel. Men de har skapat en del av den historia som gjorde Västerlandet viktigt! Rör inte den!

Annons

Sverige hakar förstås på trenderna i USA och på andra håll. Eftersom vi inte har haft någon slavhandel att tala om, får man hitta andra krystade orsaker till att vandalisera.

Och svenskars historiekunskaper är idag så skrala, att man kan slå i en skriande mobb i stort sett vad som helst för att motivera litet vandalism. Men det mönstret känner vi igen. Det är samma populas som alltid slåss med polisen – vad än frågan gäller.

I statyfrågan har någon besserwisser från Umeå hakat på i debatten och tyckte att Greta Thunberg skulle ersätta Karl XII. Hans ”15 minutes of fame”. Sedan är han glömd.

Sedan kommer ordförande Sabuni (bror till och icke att förväxla med L-ledaren) i Afro-svenskarnas förbund, eller vad de kallar sig, och tjatar om Gustav III.

Sabuni har redan litet av haveriststämpel på sig och hela hans och föreningens affärsidé är ”utanförskapet”, så alla deras utspel får ses i det ljuset. Skrikigt och gapigt och med ett enda syfte: Att visa hur elaka alla andra är. Men Gustav III skall han ge tusan i!!!

Som kronan på verket poppar nu senast två miljöpartister – också där haveristvarning – upp. Båda är så knasradikala, att t o m Miljöpartiet fick nog och sparkade ut dem ur riksdagen. De vill (surprise) flytta Gustav II Adolf och Karl XII till en ”statykyrkogård”.

Ja, jisses… Så många historiehaverister och tyckare med egna agendor som kryper fram i kölvattnet av statyvandalerna.

Annons

Rör inte vår historia!!! Detta är Sveriges historiska kungar och stormän som har byggt vårt land och försvarat det mot fienden. I den kumulativa historiska processen har sedan demokrati och välstånd växt fram.

Och utan den historien – fred, frihet, välstånd – hade aldrig alla dessa grundlösa tyckare fått den plattform vi har givit dem. Så de skall vara tacksamma mot dem som har skapat förutsättningarna! Och de skall låta bli att tafsa på vår historia!!!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!