Facebook och Twitter stoppar Trump – vill skapa egen plattform

Facebook och Twitter stoppar Trump – vill skapa egen plattform

USA:s president Donald Trump har fått nog av de sociala medieplattformarna Twitter och Facebook. Han vill byta till en mindre konkurrent eller skapa en helt egen plattform. Det rapporterar Wall Street Journal. DI Digital skriver.

Annons

Presidenten anser att både Facebook och Twitter gjort fel, när de har har tagit bort kampanjmaterial som har ansetts alltför hatiskt och försett dylika inlägg med faktagranskning.

Även Snapchat har infört restriktioner mot Donald Trump och hans administration på grund av budskap som har ansetts vara för kontroversiella för publicering.

Blockeringarna har nu fått kampanjstaben att lyfta frågan om det går att kommunicera med väljare på någon annan plattform. Antingen via den mindre kända plattformen Parler eller genom att bygga en helt egen app. Detta skriver Wall Street Journal.

Parler är en app, vars skapare säger stt man sätter yttrandefrihet i första rummet. Tiden är dock knapp med fem månader kvar till valet. Donald Trumps stöd bland väljarna har sjunkit betydligt sedan Corona-krisen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!