USA fastställer skillnad mellan män och kvinnor

USA fastställer skillnad mellan män och kvinnor

USA:s hälsodepartement har upphävt en ”anti-diskriminerings-föreskrift” från 2016 som skulle tvinga vårdgivare att utföra aborter och könsbyten. Regeländringen återinför även den traditionella, biologiska definitionen av könsbegreppet. Det skriver Världen Idag.

I december 2016 stoppades genomförandet av den s k Obamacare-förordningen med hänvisning till att den troligen stred mot lagar om medborgerliga rättigheter och religionsfrihet. Detta beslut fastställdes 2019 av en annan federal domstol.

Den aktuella regeländringen återinför också den traditionella, biologiska definitionen av könsbegreppet, medan Obamas sjukvårdsreform definierade detta som ”någons inre känsla av kön, som kan vara manligt, kvinnligt, inget av detta eller en kombination av manligt och kvinnligt”.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!